Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  MUHAMED MUSTAFIC

  Raduje nas svaki uspjeh naših sugradjana a pogotovu kada oni postižu vrhunske rezulate u odnosu na uslove u kojima rade i djeluju.
  Upravo se radi o ljudima koji su Rogaticu prisilno napustili zajedno sa svojim roditeljima kao desetogodišnji dječaci i djevojčice a sada u punoj fizčikoj i intelektualnoj zrelosti daju svoj maksimum.

  Jedan od njih je i Muhamed Mustafic koji je Rogaticu napustio kao desetogodišnjak zajedno sa svojom familijom i kao izbjeglica se nastanio u Visokom.

  Datum i mjesto rođenja 06. 04. 1981. Rogatica.

  Došao u RK “Bosna” sezona 2004/2005 .

  Pozicija desno krilo .

  Visina/težina 183 cm/90 kg.

  Reprezentativac BiH .

  Muhamed Mustafic je rodjen 06.04.1981. godine u Rogatici gdje je i zapoceo svoje skolovanje koje je nazalost prekinuto agresijom na BiH. Daljnje skolovanje je Muhamed nastavio u Visokom . Paralelno sa skolovanjem poceo se baviti rukometom u visockoj Bosni, klubu sa bogatom rukometnom tradicijom. Njegov talenat i prije svega zalaganje i zelja za uspjehom su ga vrlo brzo izbacili na povrsinu. Treba svakako napomenuti da je i njegov otac , Rusmo, medicinski radnik koga svi u Rogatici poznaju , u mladosti imao afiniteta prema ovom sportu. Kvalitet naseg Muhameda ubrzo doprinosi tome da se pocinju interesovati veliki klubovi za njega. Prelazi u RK Bosna iz Sarajeva i tu pocinje njegov meteorski uspon.Postaje standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

  2006/07 sezona – rezultati ( Liga sampiona)

  30.09.2006 MSK SIRS Povazska Bystrica : RK “Bosna” Sarajevo (29:31) 2

  08.10.2006 RK “Bosna” Sarajevo : Portland San Antonio (22:32) 3

  15.10.2006 RK “Bosna” Sarajevo : MKB Veszprém KC (25:31) 1

  22.10.2006 Portland San Antonio : RK “Bosna” Sarajevo (34:26) 4

  05.11.2006 RK “Bosna” Sarajevo : MSK SIRS Povazska Bystrica (39:28) 5

  11.11.2006 MKB Veszprém KC : RK “Bosna” Sarajevo (34:24) 2

  EHF CHAMPIONS LEAGUE 2006/07 ► RK “Bosna” Saraje… (BIH) 17

  Na kraju ove tabele , iza rezultata je broj postignutih golova naseg Muhameda. Kao sto se vidi , u sampionskoj ligi Muhamed je postigao 17 golova za Bosnu.

  U RK Bosni je igrao tri sezone a potom se opet vratio u visocku Bosnu , jer se u Visokom gaje ambicije za borbu za sami vrh.

  Evo sta ja Muhamed izjavio prilikom povratka u Visoko:

  “Uvijek je lijepo vratiti se kuci i drago mi je sto visocka Bosna opet slaze jednu mocnu ekipu koja ce se boriti za trofeje.Moram iskoristiti ovu priliku i reci da moj dolazak u visocku Bosnu nema nikakve veze sa eventualnim prelaskom Halilbegovica u sarajevsku Bosnu.Ja sam vec desetak dana slobodan igrac i to nakon sporazumnog raskida ugovora sa Bosnom(S) i u Visoko sam stigao zato sto mislim da je to trenutno najbolje rjesenje za mene,a ne zato sto mi je to nametnuto”,objasnio je Mustafic.”Visoko je grad koji zivi za rukomet i kad stanje u klubu nije najbolje,a sad kad imamo velike ambicije,vjerujem da ce to biti prava “ludnica” i da mozemo napraviti odlicne rezultate,kako u domacim takmicenjima,tako i u Evropi”,zakljucio je Muhamed Mustafic.

  Za ovog mladog Rogaticana radi vrijeme i o njemu ce se jos cuti a ja pomalo sa sjetom primjecujem da se Muhamed vraca kuci u Visoko a ne kuci u rodnu Rogaticu..