Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  MUSTAFA TESKEREDZIC

  Evo jos jednog mladog Rogaticanina koji vec gazi stazama uspjeha.Obzirom da je jos mlad i za tako kratko vrijeme postigao niz rezultata koji su za respekt, onda sa sigurnoscu mozemo reci da ce se o njemu jos cuti i da cemo se jos pozadugo radovati njegovim uspjesima.

  Mustafa Teskeredzic od oca Ibrahima (Bjata) i majke Samire je rodj. 02.09.1992 god. u Tuzli. Grad u kome je rodjen , kako rece njegova mama sasvim slucajno , ne oduzima nam pravo da ga nazivamo Rogaticaninom , jer mnogi Rogaticani su sirom svijeta rodjeni samo zato sto su njihovi roditelji morali napustiti nasu dragu Rogaticu. Dakle Mustafa ima 14 godina i pohadja 8. razred “II-Osnovna Skola” Hrasnica. Kako to obicno biva, uspjesni mladi ljudi su po pravilu i super odlikasi jer za uspjeh je potrebno mnogo odricanja, planskog i vrijednog rada.
  Mustafa takodje uporedo pohadja redovno i 6. (zavrsni) razred Osnovne Muzicke Skole “ILIDZA” – odsjek gitara. Aktivno govori i pise dva jezika, engleski i njemacki.

  A sada o njegovim sportskim uspjesima kojima je skrenuo paznju sviju nas na sebe.
  Prve svoje karate-korake je nacinio u karate klubu “Sensei” kod trenerice Merite Tiric – Campara, na Grbavici, gdje postize zapazene rezultate u kategoriji djecaci 10, 11 godina -40 kilograma.
  Mustafa se 2005 godine prikljucuje jednom od najuspjesnijih karate klubova “ILIDZA” kod trenera Potur Ramiza, koji ga na samom pocetku ocjenjuje kao “fantastican sportski potencijal-materijal koji treba obraditi” i tu zapocinju njegovi najveci uspjesi:

  – 2. mjesto – srebrena medalja na internacionalnom turniru TK OPEN Tuzla 2006
  – 1. mjesto – zlatna medalja na DRZAVNOM PRVENSTVU 2006 odrzanom u Srebereniku- ulazak u reprezentaciju
  – 1. mjesto – zlato-internacionalno karate takmicenje TUZLA OPEN 2006
  – 3. mjesto – bronza – Karate Sampionat “ILIDZA 2006”
  – 1. mjesto – zlato- KARATE KUP “Ajvatovica 2006” Bugojno
  – 1. mjesto – zlato “KONJIC OPEN 2006” Konjic
  – 5. mjesto -“Balkan Championchip 2006” – Viera – GRCKA
  – 3. mjesto – bronza – “CRO-OPEN 2006” – Zagreb

  Na Balkanskom sampionatu u Grckoj u gradu Viera je nas Mustafa nastupao za reprezentaciju BiH.

  Ovo su sve dakle uspjesi samo u 2006.godini, kao clan karate kluba ILIDZA-kategorija 14godina -60kg.

  U klubu “Sensei”, u kome je Mustafa poceo svoju karijeru , osvojio je jos tri bronzane i jednu srebrnu medalju.
  Mustafina sestra Ema trenira taekwondo i vec je na bratovom putu uspjeha, osvajajuci srebrne i zlatne medalje.O Emi ce se jos cuti.

  Naravno za uspjehe ove vrijedne sportske porodice velike zasluge ima njihova majka.Kako rece da ni sama vise nije svjesna koliko je bilo potrebno odricanja, koliko volje, koliko vremena, koliko novca…strpljenja, godinama ih odvodeci, dovodeci, prateci,sjedeci satima na gredi po salama, ispred dvorana po kisi, vrucini i mrazu.Nista od toga nije bilo tesko jer su rezultati i uspjesi satisfakcija za to.

  Ovoj sportskoj porodici zelimo i dalje puno uspjeha , srece i zdravlja u zivotu.