Prvi izlasci iz kasarne.Izlazimo vazda ,najmanje po dvojica.Lokalno stanovnistvo ne voli Legiju.Po prvi put vidim sta je afrricki rasizam.Crnci su vecina pa se ne boje da to pokazu.Zovu nas » prljavi bijelci ».Ali reputacija legije cini svoje.Nemamo vecih problema.Prvi izlasci u tom selu,za mene je otkrivanje lokalnog nacina zivota.U selu je bijo samo jedan bar.Vise lici na jednu supu.Poderane fotelje,patos je zemlja.Dvije ili tri kurve.Nisu ni lijepe.Tu su da zicare besplatne case wiskija.I mozda odrade svoj poso sa nekim legijonerima koji su pretjerali sa wiskijem.Ujutru ako se slucajno probudim ranije od ostalih volim gledati gazele koje ulaze u kasarnu pre.Prevrcu kante za smece i jedu ostatke.Ponekad ima i majmuna.Imo sam i zadnje pucanje sa onim blindiranim kolima.Nije lose kad pucas sa mecima od 90mm.Nisam najbolji ali ni najgori.Imam moju prvu specijalisticku diplomu.Ma meni se ipak ne svidza taj posao.Unutra u blindiranim kolima nema puno mjesta,a ja nisam malesan.Svaki put kad udzem i poslije izadzem imam dvija tri kvrge na glavi.