Svoj stav vise nemam. Izvlacim iz sjecanja ono sto mi odgovara pa pravim neke teze i zakljucke.
Smeta mi rat u Bosni. Smetaju mi price iz tog rata. Smetaju mi Srbi, Hrvati I Muslimani, oni sadasnji i prosli.
Smetaju mi price o herojima, lopovima i politicarima iz tog rata. Smeta mi rat, a sad mi smeta i mir. Smeta mi sto nista nije kao prije, sto ni ja nisam kao prije, sto mi nismo kao prije i zasto tako to nije.
Buducnost, sadasnjost i proslost me opako zezaju Gdje cu biti za godinu ili 5, pojma nemam. Smeta mi sto ne znam. Smeta mi sto mi se ne ide nazad u Bosnu i sto mi se ovde ne ostaje. Smetaju mi obziri prema sebi i prema
drugima. Sadasnjost me razvaljuje, pomijesana sa prosloscu, a ova buducnost ceka iza coska da prevagne.
Prije neki dan sam uselio u novu kucu. Na silu priveo dvojicu da mi u lice
kazu kako im se kuca svidza. U novoj kuci imam i novi broj telefona.Dosad me jos niko nije zvao, ali sigurno hoce. Nemaju ljudi vremena i para. Zovu me
oni kojima broj nisam ni javio. Kazu: ovo je vas sretan dan, hocete li novu kreditnu karticu? Kako samo znaju moj broj, a nisam im javio?
Smetaju mi ovi sto sve znaju, pa i telefone. Smeta mi nova tehnika. Novi tv ne kupujem. Koristim ovaj star 10 godina. Sumnjam da sad svaki u sebi ima kameru.
Smeta mi spijuniranje svega sto se krece i zivi, a tek da misli… Doduse smetaju mi i veliki racuni za telefon. To dok sam svima javio novi broj.
Poslije opet izgube ljudi broj kad ga zapisu na komadic papira.
Nastavice se….