Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • Kaza
    Keymaster
      Post count: 6138

      U temi “Zrtve agresije na BiH 92-95 na opstini Rogatica” vrlo cesto nasi clanovi pisu postove o nasim zrtvama rahmetlijama. Naravno to je pozeljno jer cemo tako doci do vise podataka o nasim zrtvama, sehidima, rahmetlijama koji su svakako zasluzili da se o njima vise napise.
      Otvorio sam ovdje ovu podtemu kako bi imali prostora za pisanje o zrtvama. Sve sto bude ovdje napisano , bice preneseno kao citat ispod slike i podataka zrtve. Tako cemo imati sve objedinjeno i uredjeno a to sve u cilju vaseg lakseg snalazenja i pracenja ove vazne teme.

      Zato vas molim da u temi gdje se nalaze zrtve sa slikama ne pisete postove jer je ta tema predvidjena samo za to a vasi postovi odavde ce biti redovno prenoseni u obliku citata i postavljeni ispod slike zrtve o kojoj pisete.

      Nadam se da cete i ovu podtemu vasim pisanjem podrzati i na tome vam se unaprijed zahvaljujem.

      Kaza
      Keymaster
        Post count: 6138

        Nas clan Alma72 je pisala post posvecen rahmetli Cajetu. Njen tekst je u obliku citata vec postavljen ispod Cajetove slike.

        Alma je napisala jos dva posta koje nisam prenio uz odgovarajuce zrtve jer nije precizirano o kome pise. Medju nasim zrtvama ima vise Jasmina i zato bih vas zamolio da pisete pricizno sa punim imenom i prezimenom.
        Evo Almine postove prenosim ovdje a tamo u temi gdje je napisano su ti postovi pobrisani.

        Dakle molim Almu da se jos jednom javi i dopuni ove citate sa punim imenom i prezimenom.

        Alma72
        Participant
          Post count: 11

          Izvini Kaza radi se o Jasminu Pezi ZOPU on mi je bio poput brata , i o Adonisu koji su zajedno ubijeni prije 17 godina.

          mirsad_d
          Participant
            Post count: 4000

            RIJEŠENa SUDBINA RATNOG KOMADANTA ŽEPE: Avdo Palić ekshumiran prije 8 godina u Vragolovima!?


            Od pronalaska masovne grobnice do danas Palić je bio NN osoba u visočkom identifikacionom centru • Zašto je trebalo čekati toliko godina da se podudare uzorci krvi?

            DNK je pokazala da je otkriven ratni komandant žepske brigade,pukovnik Armije BiH Avdo Palić, rekao je sinoć za Oslobođenje jedan od rukovodilaca Instituta za nestale BiH Amor Mašović.

            Za posmrtnim ostacima komandanta Žepe tragalo se punih 14 godina, a, prema nalazima DNK, oni su se osam godina nalazili u Visokom, od ekshumacije masovne grobnice u Vragolovima kod Rogatice

            Košmar u glavi

            Inače, kakva slučajnost da ovu grobnicu, s najmanje 9 tijela u njoj, 2001.godine pronađe i ekshumira Jasmin Odobašić, koji je godinama bio član komisije Vlade RS-a za rješavanje sudbine Avde Palića.

            Od devet tijela, šest je identificirano, a dva su pripadala takođe žepskim junacima: Mehmedu Hajriću i Amiru Imamoviću, članovima Ratnog predsjedništva Žepe.

            Esma Palić, čija je ustrajna potraga za suprugom Avdom godinama plijenila pažnju naše javnosti, sinoć je bila vrlo potresena.

            “Iako sam sanjala ovaj trenutak i želim istinu, nisam ni slutila da ću se ovako osjećati. U glavi mi je veliki košmar i mnogo toga ne shvatam”, kazala nam je Esma.

            Ovo je objavljeno u DNEVNOM AVAZU

            Identificirani posmrtni ostaci Avde Palića


            Palić: Heroj odbrane Žepe

            [b]Već postoji DNK nalaz koji sa preciznošću od 99,99 posto dokazuje da je riječ o skeletnim ostacima Palića…
            05.08.2009. 07:49[/b]

            Posmrtni ostaci Avde Palića, pukovnika Armije BiH i ratnog heroja odbrane Žepe, identificirani su, potvrdio je sinoć za “Dnevni avaz” Amor Mašović, član Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH.

            Time je okončana bolna 14-godišnja potraga.

            Palićevi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice još u novembru 2001. godine u Vragolovima kod Rogatice, zajedno sa ostacima još osam žrtava.

            – S obzirom na to da se radilo o masovnoj grobnici, bit će potrebno izvršiti i dodatne pretrage putem DNK analize, jer su ostaci žrtava bili jedni preko drugih – kazao je Mašović.

            Mašović nam je, također, potvrdio da su nađeni kompletni skeletni ostaci Avde Palića.
            Inače, već postoji DNK nalaz, koji u usporedbi sa uzorcima krvi Palićeve djece i njegovog oca, sa preciznošću od 99,99 posto dokazuje da je riječ o skeletnim ostacima Palića.

            Supruga Avde Palića, Esma, obaviještena je o identifikaciji. Ona je sinoć u izjavi za “Dnevni avaz” kazala kako je iznenađena saznanjem da je Avdino tijelo ekshumirano 2001. godine te da je moglo biti davno identificirano.

            – Zatražila sam da se uradi i DNK analiza lobanje. Jer, ako sam mogla čekati 14 godina, mogu sačekati još nekoliko dana kako bih bila potpuno sigurna da je to moj suprug – kroz suze nam je kazala Esma Palić.

            Esma nastavlja borbu za pravdu

            Esma Palić je naglasila kako identifikacijom supruga ona neće staviti tačku na svoju životnu bitku.

            – Ona će biti završena tek kada ubice moga Avde budu osuđene. Uvijek sam govorila da neću posustati sve dok ne dođem do istine i pravde. Pravda nije zadovoljena, ta borba tek slijedi – naglasila je Esma Palić.

            Autor: S. ŠKULETI

          Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
          • You must be logged in to reply to this topic.